Fano logo

Sisällöntuottajan Inspiraatiokortit – mistä oikein on kyse?

Takkuaako somesisällön ideointi? Tiedät, että asiakkaasi odottavat somessa valmiina sitoutumaan juuri sinun tai yrityksesi postauksiin, mutta et vain saa hommaa pidettyä säännöllisenä? Syystä tai toisesta et kuitenkaan tahdo ulkoistaa somea mainostoimiston tai muun ulkopuolisen tekijän käsiin, mutta jotain täytyy keksiä, ettei kilpailijat nappaa asiakkaitasi.

Usko pois, et ole yksin! Vaikka some näyttää usein hyvältä ulospäin, todella moni yrittäjä ja somevaikuttaja kokee haasteita sisältöideoiden, postausten säännöllisyyden sekä johdonmukaisuuden, sivujen näkyvyyden tai somemarkkinoinnin tehokkuuden kanssa. Homma vaatii työtä, säännöllisyyttä, aikaa sekä kärsivällisyyttä, ja nämä kaikki tunnetusti syövät luovuutta.

Olemme toimineet kolmen vuoden aikana yli 100 yrittäjän tai yritysasiakkaan somemarkkinoinnin ja sisällöntuotannon parissa, joten meillä on jo jonkin verran kokemusta sisällöntuotannon yleisimmistä haasteista. Tästä syystä toteutimme Avainlippu- ja Design from Finland – merkitkin ansainneet Sisällöntuottajan Inspiraatiokortit juuri sinun avuksesi.

Lue tästä blogista lisää korttien käyttömahdollisuuksista ja inspiroidu kanssamme. Sisällöntuotanto on hauskaa ja tehokasta kunnollisella suunnittelulla ja ripauksella luovuutta, sekä tietenkin Inspiraatiokortteja hyödyntämällä! <3

Miten pääsen alkuun Inspiraatiokorttien avulla?

Sisällöntuottajan Inspiraatiokortit sisältävät 49 tuoreinta ideaa ja vinkkiä someen. Tyylikäs ja siron kokoinen korttipakka kulkee sujuvasti mukanasi missä ikinä liikutkin, joten vinkit ovat saatavillasi aina, kun niitä avuksesi kaipaat. Kun lasket tyylikkään kotimaisen design paketin työpöydällesi, se kerää taatusti ympärilleen myös ihastelijoita!

Ennen kuin otat Inspiraatiokortit käyttöösi, mieti pari seuraavaa asiaa valmiiksi:

Kenelle sinä oikeasti haluat puhua somessa? Oletko miettinyt, kuka on unelma-asiakkaasi ja mitä hän haluaa kuulla? Miten unelma-asiakkaasi voi hyötyä juuri sinun ajatuksistasi, vinkeistäsi, palveluistasi ja tuotteistasi? Perehdy asiakkaaseesi ja kerro, mitä hän haluaa kuulla helposti lähestyttävästi ja ennen kaikkea ymmärrettävästi. Jos haluat lisää asiakkaita, varo ammattilaiskieltä, joka puhuttelee kyllä kollegoita, mutta asiakkaasi ei välttämättä ymmärrä sitä, mitä yrität kertoa.

Kuinka paljon aikaa pystyt ja olet valmis laittamaan somesisältöjen ideointiin ja toteutukseen? Jos juuri nyt sinun ylläpitämä somekanava on ollut hiljaa jo viikkoja, ei kannata heti pyrkiä kaikkein tiheimpään postaustahtiin, vaan voit aloittaa kevyemmin vaikkapa kahden postauksen viikkotahdilla ja kiihdyttää myöhemmin päivittäistä rutiinia kohti. Keskity ennemmin laatuun kuin määrään, mutta muista, että 1-2 julkaisua viikossa ylläpitävät tiliä elinvoimaisena, mutta jos haluat saavuttaa näkyvyyttä ja kasvua, vaatii sisällöntuotanto monipuolista sisältöä useita kertoja viikossa.

Ilmainen somekalenteri sisällöntuotannon suunnittelun tueksi

Nappaa suunnittelun tueksi Fanon ilmainen somekalenteri ja kirjaa ylös tavoitteesi sekä tämänhetkiset mahdollisuutesi. Kalenteriin on valmiiksi merkitty kaikki kotimaiset juhlapäivät, jotka toimivat jo itsessään postausideoina. Tosin juhlapäivinä julkaisevat myös kaikki muut, joten näkyvyys näinä päivinä on suurella todennäköisyydellä vähäisempi, kuin rauhallisempana arkena.

Suunnittele kalenterin avulla julkaisut otsikkotasolla kuukaudeksi kerrallaan ja käytä parin kuukauden välein vartti aikaasi siihen, että tutkit ja kirjaat ylös tapahtumat somekanavassa, esimerkiksi kiinnostavimmat-, eniten reaktioita saaneet julkaisut ja seuraajien sitoutumisprosentti. Kirjaamalla tietoja ylös huomaat kehityksen, joka muuten jää ehkä huomaamatta. Tasainen ja rauhallinen kasvu somekanavissa on tehokkaampaa, kuin räjähdysmäinen seuraajien haaliminen arvontojen avulla.

Vinkit Inspiraatiokorttien käyttöön

Inspiraatiokortit eivät sisällä pelkästään valmiiksi määriteltyjä aiheita somejulkaisuihin. Näitäkin toki löytyy, mutta osa korteista haastaa sinua pohtimaan tuottamasi sisällön merkitystä, seuraajiasi ja heidän kiinnostuksen kohteita, sekä ajattelemaan boksin ulkopuolelta.

Voit käyttää kortteja monella eri tavalla. Jos tarkoituksenasi on kirjata ylös pitkän tähtäimen somesuunnitelma, tarjoavat somekalenteri sekä Inspiraatiokortit vahvan tuen tämän toteuttamiseen.

Voit aloittaa suunnittelemalla seuraavan kahden kuukauden ideat kerralla. Toimi näin:

  • Ota esille somekalenteri ja merkkaa tuleville kuukausille valmiiksi, minä päivänä aiot postata somekanavillesi.
  • Tarksta, ajoittuuko kuukausille juhlapyhiä tai liputuspäiviä, jotka sopivat luontaisesti sisältöihisi. Merkkaa muistiin näihin liittyvä julkaisuajatus oikealle päivälle.
  • Mieti seuraavaksi, mitä ajankohtaisia tapahtumia, tuotteita, palveluita tai muuta merkittävää tapahtuu seuraavien kuukausien aikana. Kirjoita ylös näihin liittyvät julkaisuideat niille sopivien päivien kohdalle.
  • Ota esille Inspiraatiokortit. Voit selata ja sekoitella niitä, silmäillä korttientarjoamia ideoita, ja valita niistä itseäsi miellyttävimmät. Huomaat korttien kanssa työskennellessäsi, että inspiroituminen herättelee mielessä monia muitakin ideoita.
  • Muista kirjoittaa kaikki ajatukset ylös, vaikket näitä aiheita haluaisi vielä lähitulevaisuudessa sijoittaa. Kun toimit näin, pian sinulla on pitkä idealista somepostauksiin ja voit hyödyntää sitä lähes loputtomasti.
  • Lisävinkki: Voit myös nostaa yhden tai useamman kortin lennosta yksittäistä postausideaa varten ja toteuttaa heränneen ajatuksen siinä hetkessä. Vaikka suunnitelmallisuus on suotavaa, on aitous somessa ensisijaisen tärkeää. Paljon tärkeämpää, kuin viimeiseen asti hiottu teksti tai muokattu kuva.
Ammattilaisten testaamat ideat toimivat varmasti

Kaikki Inspiraatiokorttien ideat ovat testattuja ja toimiviksi todettuja. Ennen korttien julkaisua kokosimme ideoita omaan käyttöömme ja kortteihin valitsimme parhaat vinkit somepostauksiin sinun avuksesi.

Sisällöntuottajan Inspiraatiokortit sopivat niin yrityksille kuin yksityishenkilöille, esimerkiksi somevaikuttajille tai henkilöbrändiään kehittäville sisällöntuottajille. Korttien avulla saat inspiraatiota sisällöntuotantoon paitsi somessa, myös blogissa tai verkkosivujen sisältöä suunnitellessa.

Mikäli kaipaat korttien lisäksi henkilökohtaista valmennusta itsellesi tai yrityksellesi, voit tilata sekä Inspiraatiokortit että somevalmennuksen meiltä täältä.

Mikäli mietit vielä korttien tilaamista tai haluat kysyä palveluistamme, ota rohkeasti yhteyttä, teemme työtämme ja kehitämme itseämme jokaista asiakastamme varten. <3

Lue lisää tekstejämme