Fano logo

Harjoittelusta tulevaisuuteen

Uusi vuosi ja uudet kuviot!

Näin kliseisten sanojen saattelemana alkoi minun vuoteni, Fanon uutena harjoittelijana. Itselleni uusi vuosi tarkoittaa marraskuisen kaamoksen harmaudesta luopumista, joulun ajan levännyttä oloa, odotusta tulevasta vuodesta.
Se symboloi uuden alkua, tammikuun ensimmäisiä auringonsäteitä, aikaa jolloin voi karistaa edellisen vuoden pölyt ja aloittaa puhtaalta pöydältä. 
Fanolla juuri aloittaneena päällimmäisenä tunteena on into ja palava energia kaikelle uudelle. Yli kaksi vuotta etäopiskelleena tuntuu aika uskomattomalta muutokselta viettää aikaa toimistolla. Energiaa tulee ja menee jo ensimmäisen viikon jälkeen ihan uudella vireellä.

Opiskelen siis toiseksi viimeistä vuotta journalismia ja viestintää Turun Ammattikorkeakoulussa. Olin ennen opintojani pitkään täysin eri alalla, jossa sain toimia vuosien varrella monissa erilaisissa tehtävissä. Vaikka elin upeassa työyhteisössä nauttien työstäni ja hektisestä ympäristöstä, se ei kuitenkaan tuntunut koskaan lopulliselta, tai täysin siltä mitä ammatilliselta elämältäni haluan.
Tiedonjano ja luovuus on aina ollut suuri osa identiteettiäni ja siitä syystä ymmärsin, että on aika suorittaa hyppy tutusta ja turvallisesta ympäristöstä hyödyntäen sitä piirrettä tulevaisuudessa. Työelämästä ulos hyppääminen opiskelujen pariin oli kannattava veto, vaikka en voi kieltää etteikö koronan aiheuttama etäopiskelu ja yksin kotona läppärin tuijottelu on ajoittain syönyt osansa motivaatiosta.
Asiakaspalvelussa ja ihmisten parissa työskennelleenä muutos on ollut lievästi sanottuna radikaali. 
Tietysti myös, koska luovalla alalla on tärkeää saada uusia näkökulmia ja pallotella ideoita. Joskus tarvitsee sen yhden pienen sysäyksen. Yksi pieni sana työkaverilta, niin idea saattaa olla syntynyt. Unohtamatta myöskään tuttujen opiskelu- ja työkavereiden tsemppejä. Jopa niitä huonoja vitsejä mitä vähintään yksi kyseisten yhteisöjen tyyppi aina heittää.

Etelä-Pohjanmaa on aina toiminut itselleni kuin magneettina. Huomaan aina palaavani tänne takaisin. Kun ensi kertaa törmäsin Fanoon somessa, huomasin heti miettineeni että tämähän se on. Ja vielä Seinäjoella! Päätin hakea Fanoon harjoitteluun, koska markkinointi (pintapuolisia perusteita lukuunottamatta) on jäänyt hieman vähemmälle opinnoissamme.  Uuteen hyppääminen on aina jännittävää, etenkin kun itse olen aina ollut todella suuri jännittäjä. Ensimmäisenä päivänä saavuin levottoman ja huonosti nukutun yön jälkeen Fanon toimistolle. Sain huokaista syvään helpotuksesta, ja todeta jännityksen olleen taas kerran aivan turhaa. Fanolla minut on otettu erittäin hyvin tiimiin mukaan. Harjoitteluni on vasta alkumetreillä, mutta olen saanut kokea jo suurta luottamusta ja vapaata tilaa kaikelle ideoinnille. Itsenäinen työskentely ja ohjaus ovat siis hyvässä balanssissa. Omatoimista työskentelyä saa tehdä ja apua on myös aina saatavilla. Tietynlainen vapaus ja itsensä toteuttaminen on aina hyvästä. Olenkin todella iloinen, että saan toimia mukana Fanossa. Odotan jo innolla kaikkea sitä mitä tulen oppimaan tässä upeassa, iloisessa ja avoimessa työyhteisössä.

Mitä tulevaisuudessa sitten tapahtuu?
Journalistina ja viestijänä olen saanut haalittua ympärilleni aivan huikeita nykyisiä, sekä tulevaisuuden ammattilaisia, sekä jo huippuja kokemuksia erilaisista tapahtumista ja tuotannoista. Opittavaa on kuitenkin loputtomasti ja uskon että koskaan ei voi olla liian valmis.Monimediallinen koulutus on ehdottomasti etuoikeus, koska siinä oppii kaiken itsekseen tuottamisesta A:sta Ö:hön. 
Toimin Instagramissa ja Tiktokissa usein kuin kotonani, minkä vuoksi siitä on poikinut haaveita tulevaisuuden suhteen. Kaikki kaunis ja esteettinen on itselleni sydäntä lähellä, ja välillä saatan uppoutua sommittelemaan ja hinkkaamaan pieniäkin yksityskohtia loputtomiin. Ennestään kuitenkin vain orgaaninen markkinointi on ollut konkreettisesti ainoa, mitä olen päässyt kokeilemaan muutaman yhteistyön merkeissä kyseisissä kanavissa.
Nautin erityisesti kaikenlaisten video-, audio-, ja kuvaprojektien parissa työskentelystä. Tulevaisuudelta toivon kehittyväni niin, että voin työskennellä juurikin jossain luovassa toimistossa, missä saan jatkuvasti kehittää itseäni muuttuvassa ympäristössä. Paikassa, missä jokainen päivä on mahdollisuus tuottaa jotain uutta.  

Oona Huhtala   


Lue lisää tekstejämme