Fano logo

Fanon vuosi 2022

Vuosi 2023, lämpimästi tervetuloa! Otamme sinut vastaan uteliaina, innokkaina ja täynnä uusia ideoita! Käydään kuitenkin lyhyesti läpi vuosi 2022, ennen joulun rauhaan asettumista. 

Aivan kuin edellisetkin, keskenään täysin erilaiset vuodet – vuosi 2022 oli jälleen melkoinen kasvumatka niin yrityksenä, yrittäjänä kuin koko tiimin osaamisen kehityksenä. 

Kun perustin Fanon kesällä 2019, en uskaltanut edes haaveilla, miten nopeasti saan ensimmäiset asiakkaat, miten nopeasti voin työllistää itseni täysipäiväisenä yrittäjänä, saati palkata työntekijöitä ja työllistää muita markkinoinnista ja viestinnästä inspiroituvia ammattilaisia. Yrittäjyyden voisi kiteyttää mielen myrskyihin – välillä tuntuu, ettei mikään etene ja toisinaan vauhti on niin hurjaa, että ei tiedä miten pysyn kyydissä. Juuri se yrittäjyydessä koukuttaa ja saa hymyilemään aamuisin, kun koskaan et tiedä, mitä uusia päivä tuo mukanaan. 

Vuoden 2022 lopussa ympärilleni on kasvanut motivoitunut markkinoinnin osaajien tiimi ja asiakkaamme, sekä omat tuotteemme työllistävät jo kymmenen huipputyyppiä. Vuodet yrittäjyyden alkutaipaleen ympärillä eivät ole olleet helppoja, mutta keskittymällä hyviin asioihin on helpompaa hengittää ja luottaa, että aina asiat järjestyvät. Omia vuoden tähtihetkiä ovat ehdottomasti olleet jokainen suunnitelmasta konkreettiseksi valmistunut asiakastyö, tiimiksi muotoutunut ammattilaisjengi ja Fanon omat konkreettiset tuotteet, Inspiraatiokortit ja joulun alla valmistunut Inspiraatiokalenteri, jotka toteutettiin oman tiimin voimin aina ideasta toteutukseen.

Inventaario vuoden 2022 aikaansaannoksiin

 • Reilun 40 erilaisen yrityksen somesisältöjen suunnittelua, toteutusta ja tulosten seurantaa, sekä asiakasyritysten maksullisen somemarkkinoinnin hallintaa
 • Sisältöjä yrityksille, kaupungeille, yhdistyksille ja henkilöbrändeille 
 • Neljän upean yrityksen tarinan sanoittamista 
 • Parikymmentä verkkosivuprojektia ja muutama pieni verkkokauppa
 • Kuusi täysin uutta brändiä aloittaville yrityksill
 • Satoja verkkosivujen sisältötekstejä ja verkkokauppojen tuotetekstejä
 • Fanon oman brändin uudistus strategiasta logoon, viestintään, verkkosivuihin ja 
 • Fanon oma verkkokauppa
 • Useita omia tuotteita, kuten Sisällöntuottajan Inspiraatiokortit, Somettajan Inspiraatiokalenteri, Canva-pohjat yrittäjille, Brändinhallinnan työkirja ja Kriisiviestintäopas pienyrittäjälle. 
 • Somekoulutuksia, LinkedIn – koulutuksia, viestintäkoulutuksia, Canva-koulutuksia – monenlaista on opetettu ja koulutusten osalta vauhti varmasti kiihtyy tulevana vuonna 2023
 • Yksittäisiä logoja, brändille räätälöityjä Canva-pohjia, graafisia ohjeistoja, pieniä ja suuria mainoksia, Tiktok-videoita, somevideoita, someyhteistöitä, vaikuttajamarkkinoinnin kohdennusta. 

Wau. Vaikka surkea suomalainen sanaparsi sanookin, että laiska töitään luettelee, niin suosittelen silti toisinaan palaamaan hetkeksi menneeseen huomataksesi, miten pitkälle olet jo tullut. 

Yrittäjänä on helppoa tuntea riittämättömyyttä. Aina pitäisi olla enemmän, parempi, isompi ja menestyvämpi. Yritän kuitenkin muistuttaa itseäni päivittäin, että älä vertaa itseäsi muihin, vaan vertaa siihen, mitä olit eilen. Mikä on paremmin tänään? Mitä opit eilisestä? Mitä voit tehdä paremmin huomenna? 

Mitä on luvassa vuonna 2023? 

Yllätyksiä, onnistumisia, luultavasti myös inhimillisiä, opettavia mokailuja. Toivottavasti paljon naurua, uusia ideoita, oppimista, uusia kohtaamisia, asiakkaita ja Fanon omia tuotteita. Yhteisöllisyyttä pitkistä välimatkoista huolimatta. 

Toivottavasti kasvua myös numeroiden osalta, sillä se tarkoittaa lisää työtunteja ja mahdollisuuksia työllistää enemmän markkinoinnin ja viestinnän ammattilaisia mielenkiintoisiin projekteihin asiakkaiden avuksi. Toivottavasti myös ensimmäisen oman tuotteen ulkomaanviennin käynnistys ja ehkä ensimmäiset asiakkaat Suomen rajojen ulkopuolelta. 

FANO – INTOHIMONA MENESTYS

Käynnistimme loppuvuodesta toistaiseksi suurimman mainoskampanjamme INTOHIMONA MENESTYS ja tällä teemalla lähdemme uuteen vuoteen. Työskentelemme intohimoisesti jokaisen asiakkaamme menestyksen eteen. Räätälöimme jokaiselle asiakkaalle sopivat markkinoinnin toimenpiteet ja menestymme yhdessä. 

Lämmin kiitos jokaiselle Fanon työntekijälle, yhteistyökumppanille, asiakkaalle, someseuraajalle, valmennuksissamme käyneelle, meitä suositelleelle ja tuotteitamme ostaneelle. Vilpitön, iso kiitos juuri sinulle, joka juuri luit tämän. 

Yrittäjyys on minun unelmani, jota saan elää jokaisena päivänä Fanon tarinan muodossa. Se on sinun ansiotasi, kiitos. 

Ihanaa joulua ja menestystä vuoteen 2023. 

Mira Nyrhinen

Yrittäjä, Fano Oy 

Lue lisää tekstejämme