Fanon blogi

Blogissamme käsittelemme somemarkkinointiin, hakukoneoptimointiin liittyviä ajankohtaisia asioita ja toisinaan pohdiskellaan maailman menoa rennommalla otteella.

Etsitkö vastausta johonkin kysymykseen, jossa voisimme ehkä auttaa? Jätä meille juttuvinkki tai kysy neuvoa mieltäsi askarruttavaan asiaan, teemme tätä sinun arkesi helpottamiseksi.

10 vinkkiä loistavan Instagram kuvatekstin kirjoittamiseen

Kuvien ottaminen ja niiden muokkaaminen Instagramia varten käy monesti käden käänteessä, mutta sormi meneekin suuhun siinä vaiheessa, kun aletaan miettimään, että mitä sen kuvan yhteyteen kirjoittaisi.

Tila Instagramin kuvatekstille on rajallinen. Sen pituus on rajattu 2200 merkkiin, jonne mahtuu hyvin myös pidempikin teksti. Instagram painottuu edelleen hyvin vahvasti visuaalisuuteen ja laadukkaat kuvat ovat somessa monelle seuraajalle tärkeitä, mutta myös kuvateksteillä on suuri merkitys seuraajille, jotka haluavat saada tietoa lukemalla. 

Kuva ei kerro koko totuutta. Tekstit ja tarinat kuvien yhteydessä herättävät keskustelua, ovat samaistuttavia ja saavat seuraajat sitoutumaan tiliisi paremmin. Näin syntyy vuorovaikutusta, joka taas vaikuttaa positiivisesti tilisi näkyvyyteen.

Toisille toimii lyhyt ja ytimekäs teksti, toiset taas tykkäävät lukea pidempiä kuvatekstejä. Se kumpaan joukkoon juuri sinun seuraajasi kuuluvat, selviää sinulle ajan myötä, mutta samat vinkit pätevät niin lyhyen kuin pitkänkin kuvatekstin kirjoittamiseen.

Ja minkälainen sitten olisi hyvä teksti?

TÄSSÄ FANOLAISTEN 10 VINKKIÄ LOISTAVAN INSTAGRAM KUVATEKSTIN KIRJOITTAMISEEN:
1. KIRJOITA KUVATEKSTI AJATUKSELLA

Helpointa olisi korvata IG kuvateksti muutamalla hymiöllä ja hashtageilla tai vaihtoehtoisesti toivottamalla vaikkapa hyvää huomenta, iltaa, maanantaita, viikonloppua jne.

Näiden nopeiden vaihtoehtojen sijaan istu hetkeksi alas ja pohdi ajatuksella, mitä asioita haluaisit muistella, kun itse palaat myöhemmin kuvaasi katsomaan? Mitä haluaisit seuraajillesi kertoa kuvasta tai pohdi esimerkiksi mistä tiedosta seuraajasi tai muut satunnaiset tilisi löytäneet henkilöt voisivat hyötyä? 

2. MUISTA OIKEINKIRJOITUS

Oli kyse sitten mistä tahansa tekstistä niin tämä on tärkeää. Myös Instagram kuvatekstin kohdalla kannattaa panostaa oikeinkirjoitukseen. Paljon virheitä vilisevää tekstiä ei ole kiva lukea ja toisinaan virheiden myötä koko tekstin sanoma voi muuttua.

Varsinkin yrittäjien ja vaikuttajien kannattaa ehdottomasti kiinnittää tähän huomiota. Kirjoitusvirheet luovat tietynlaista fiilistä huolimattomuudesta ja siitä, että kuvateksti on hätäisesti kirjoitettu.

3. HYVÄ TEKSTI ON HELPOSTI LUETTAVAA, HUOMIOI KAPPALEJAOT

Monesti näkee kaikki 2200 merkkiä kirjoitetun Instagramin kuvatekstiin yhtenä pitkänä pötkönä, jossa ei turhan paljon vilahtele edes pilkkuja tai pisteitä. Tätä suosittelemme välttämään.

Jo pelkästään kappalejakoja käyttämällä saa tekstin jaettua pienempiin osiin ja näin tehtyä siitä myös huomattavasti helpommin luettavan. Suurin osa meistä selaa Instagramia puhelimella eli pienehköltä näytöltä. Tämä kannattaa ottaa huomioon myös tekstiä kirjoittaessa, eli kappaleisiin ei voi mahduttaa yhtä paljon tekstiä kuin esimerkiksi tietokoneen tekstinkäsittelyohjelmalla kirjoittaessa.

Kappalejakojen toimivuus Instagram- sovelluksessa on ollut vaihtelevaa. Mikäli Instagram heittelee julkaisuvaiheessa kappaleesi miten sattuu, helpoin tapa varmistaa, että kappalejaot ovat omilla paikoillaan, on kirjoittaa teksti valmiiksi oman puhelimen muistiinpanoihin tms. sovellukseen ja kopioida sieltä Instagramiin kuvan yhteyteen.

4. KERRO AITO TARINA

Aitous toimii aina, joten täydellisen kuvitellun tarinan sijaan kerro aito tarina tai vaikka moka tosielämästä. Moni löytää Instagramin kuvatekstien perusteella samaistuttavia henkilöitä, jotka ovat kokeneet samoja asioita tai ovat samassa elämäntilanteessa ja jäävät siitä syystä seuraamaan tiliäsi. Samaistuttavuus madaltaa myös seuraajan kynnystä kommentoida julkaisujasi. 

5. KÄYTÄ KUVATEKSTISSÄ LISTOJA

Instagramin kuvatekstiä voi piristää luomalla erilaisia listoja. Listaa on helpompi lukea kuin, että samat asiat olisi kirjoitettu pilkulla erotettuna tekstiin. Listoja voi tehdä loputtomasta määrästä asioita:

  • pakkauslista
  • oma Bucket List
  • kesäloman reissukohteet
  • lempiherkun tai -ruoan resepti listamuodossa
  • yrityksen erilaiset palvelut tai tuotteet

6. ÄLÄ UNOHDA HYMIÖITÄ

Vaikka alussa olikin maininta, että Instagramin kuvatekstiä ei kannata korvata pelkillä hymiöillä, niitä voi ja kannattaa käyttää tekstin joukossa sitä piristämässä, jaksottamassa ja kuvaamassa fiiliksiä.

7. KOKEILE ERILAISIA FONTTEJA

Instagramin kuvatekstiä voi myös piristää erilaisilla fonteilla, joita on saatavilla ilmaisten fonttisovelluksien kautta. Näitä sovelluksia löydät oman puhelimesi sovelluskaupasta esimerkiksi hakusanalla font. Instagramin erikoisfontteja voit hakea myös esimerkiksi täältä.

Huom. Jotkut vanhemmat puhelinmallit saattavat toistaa nämä erikoisfontit tunnistamattomina merkkeinä, joten testaa rohkeasti ja tarkista lopputulos.

8. VASTAA SEURAAJIEN KYSYMYKSIIN

Riippuen tilisi luonteesta, saatat saada paljon kysymyksiä liittyen tiettyihin aihealueisiin. Instagramin kuvateksti on hyvä paikka vastata niihin. Näin ne jäävät talteen kaikkien nähtäville ja halukkaat voivat tallentaa vastaukset itselleen, jolloin niihin on helppo palata myöhemmin.

9. ESITÄ KYSYMYKSIÄ

Kuvatekstin yhteydessä esitetyt aiheeseen liittyvät kysymykset saavat aikaan hyvää keskustelua ja luovat positiivista vuorovaikutusta seuraajiesi kesken.

Älä kuitenkaan jätä seuraajia keskustelemaan keskenään, vaan kommentoi ja vastaa, tai vähintäänkin kiitä kommenteista. Jokainen reaktio, kommentti ja jako auttavat Instagram-tilisi näkyvyyden lisäämisessä, joten muista hyödyntää erilaisia toimintoja mahdollisimman monin tavoin.

10. KERRO VINKKEJÄ

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä vaihtoehtona on kirjoittaa Instagramin kuvatekstiin vinkkejä seuraajillesi. Mieti, mitä tilisi aiheeseen liittyviä vinkkejä voisit antaa muille. Kattavat vinkit saavat seuraajasi tallentamaan postauksesi ja jakamaan niitä myös muille.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli sinulle apua ja sait uusia ideoita kuvateksteihisi. Mikäli tekstien kirjoittaminen tuntuu äärimmäisen vaikealta, autamme mielellämme!

Tutustu meidän someassaripalveluihin tai henkilökohtaisiin valmennuksiin sisältöjen osalta täällä tai henkilöbrändin osalta täällä. Sanoitamme tekstejä, huolehdimme julkaisujen toteuttamisesta ja suunnittelemme myös visuaalisia ilmeitä niin yrityksille, vaikuttajille kuin yhdistyksille ja julkiselle sektorillekin.

Vinkki: Käy lataamassa ilmainen Instagramin visuaalisen ilmeen e-oppaamme ja inspiroidu uusista ideoista toteuttaa omaa tai yrityksesi Instagramia!

Kiitos, kun luit koko blogin, tutustu toki myös muihin artikkeleihimme. 

<3 Someassari Sini, Fano Oy

Piditkö tästä? Jaa se somekanavissa myös muille!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lisää postauksiamme

Instagram – Suomi – Instagram sanakirja

MIKÄ ON IG TAI INSTA? Nämä molemmat on yhtäkuin Instagram. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Törmäämme todella usein siihen tosiasiaan, että monikaan

Töissä ja koulun penkillä

Kesän jälkeen arki alkaa ja opiskelijat haalareineen palaavat katukuvaan. Minä olen yksi näistä tulevaisuuden lupauksista, sillä jatkan opiskeluani viestintätieteiden maisteriopintojen parissa Vaasan

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *